Over ons

Deventer Fietsstad

Je groeit op met je fiets. Zoals iedereen in Nederland. Je geniet van het rijden. Recreatief of sportief. Regelmatig trek je er met je vrienden op uit voor een  rondje racen langs de IJssel. Of met je partner toer je door het Sallandse natuurland. Die pure passie is de basis voor het nieuwe Deventer Fietstival.

Onze Koekstad is namelijk ook een echte fietsstad. Vroeger en nu. De eerste wielervereniging ter wereld werd er opgericht. Verder is het de stad waar Burgers startte, de ‘Eerste Nederlandse Rijwielfabriek’ die in 2019 precies 150 jaar bestaat.

Lionsclub Deventer IJsselvallei brengt de liefde voor het fietsen samen. De historie, maar ook het heden en de toekomst. Zo vieren we het leven op twee wielen. Op geheel eigen wijze. Origineel. Inspirerend. Uniek.

Vier het leven op twee wielen met ons mee. Voor jezelf en het goede doel.

Voor wie?

Het Fietstival laat jong en oud op Hemelvaartsdag 2019 kennismaken met fietsen zoals ze dat nog nooit gedaan hebben. Op dezelfde twee wielen, maar met unieke en bijzondere ervaringen. Het programma is divers. Met aansprekende activiteiten. Allemaal gericht op beleven van het fietsen.
Meedoen is ons motto. Ons evenement is er dan ook voor iedereen. Voor jong, voor oud, voor gewone fietsers, toerfietsers, racefietsers, MTB’ers en natuurlijk voor alle kids op wielen. We vieren het samen. Met jou. Maar ook met andere partners die het fietsen koesteren. Verenigingen bijvoorbeeld, clubs, bedrijven en sponsoren.
Kloppend hart is het Havenkwartier. Een prachtplek in Deventer waar straks al die activiteiten plaatsvinden of vertrekken.

Wat is het doel?

We willen mensen via het Fietstival natuurlijk stimuleren om nog meer de fiets te pakken. Het is hét vervoersmiddel voor nu én de toekomst. Economisch, schoon en voor een drukke stad als Deventer veel leuker en praktischer dan de auto.
Het Fietstival past in de ambities van Hanzestad Deventer. Daarnaast steunen we ook Overijssel om van onze provincie een vitale fietsregio te maken.
En niet te vergeten is het natuurlijk een prachtige besteding van hemelvaartsdag!

Je doet mee voor jezelf én voor het goede doel. Als Lionsclub organiseren we immers evenementen om geld in te zamelen voor goede doelen. Door deel te nemen aan het Fietstival zorg je voor een bijdrage aan onze goede doelen voor 2018-2019. O.a. de G-rijders van de Zwaluwen. Wielrenners met een verstandelijke beperking die meedoen aan de special Olympics. Tijdens het Fietstival kunt u kennis maken met deze sporters!

Stakeholders

Het Fietstival organiseren we samen. Daarmee zetten we Deventer als fietsstad verder op de kaart. We dragen bij aan de ambities van Deventer Be-Leefstad. Bovendien stimuleren we schoon en duurzaam vervoer. Last but not least: met het Fietstival bieden we plezier. Voor jezelf en het goede doel. Viert u het Fietstival met ons mee? De volgende partners doen al mee:

• Lions IJsselvallei
• Gemeente Deventer
• Wielersportvereniging De Zwaluwen Deventer
• Fietsersbond Deventer
• Burnside Deventer
• St. Industrieel Erfgoed Deventer
• Kunstenlab Deventer
• Deventer verhaal
• VVV Deventer
• Mediabureau Schoppema
En natuurlijk onze sponsoren!
Roto Tweewielers en Rivel/Hollandia die als hoofdsponsor hun naam verbinden aan de twee fietstochten en daarnaast de andere vrienden en sponsoren die ons steunen met een financieel bijdrage en het beschikbaar stellen van hun lokatie.
Zonder hen was deze dag niet mogelijk.