De twee fietstochten

De kern van het Fietstival vormen de Roto tweewielers Kunstroute en de Rivel Urantrail.

Wat kunt u verwachten?

Rivel urbantrail

Deze trail is een uitdagende rit die afwijkt van de tochten die de mountainbiker gewoonlijk maakt. Hij wordt gesponsord door Rivel Hollandia.

Niet door de prachtige bossen en langs de mooie oevers in Salland, maar zoals de naam ‘urban’  al aangeeft: door een wat rauwer gebied. Alhoewel dat alleszins meevalt. Want: het decor is het bruisende Havenkwartier in Deventer.

Het parcours strekt zich uit rond de eerste Havenarm: In de St. Olafstraat en langs de kades van het havenplein.

En wat anders niet kan: vandaag mag de deelnemer dóór Burnside en Fooddock!

Waar normaal de bmx-ers en skaters over het parcours van Burnside racen, mag nu ook de mbt-er zijn kunsten laten zien.
En hoe cool is het om op je fiets eens door de foodhall te rijden en over het terras van het schip weer terug. Onderweg zorgen diverse obstakels voor de nodige spanning. En: als je wilt kun je nog onder een schuimregen doorrijden van een schuimkanon. Vind je sommige dingen te spannend? geen probleem: je kunt er ook omheen rijden.
De eerste 150 inschrijvers krijgen trouwens een consumptie aangeboden door Fooddock.

Dus schrijf snel in! Maak je familieleden, buren, (school)vrienden, collega’s enthousiast en vorm een team. Maar natuurlijk mag je ook solo inschrijven!

 

Roto tweewielers Kunstroute

De Roto Kunstroute is speciaal voor deze dag uitgezet. Deze rit ontleent zijn naam aan sponsor Roto Tweewielers. De meeste fietsliefhebbers maken tochten of ritjes in de prachtige omgeving van Deventer. Maar ook het stedelijk gebied is meer dan de moeite waard! Wij hopen dat u deze dag op plekken komt waar u ook als inwoner van zegt: ‘nooit geweten dat dit prachtige stuk ook bij Deventer hoorde’.  Want we fietsen ook langs kolken en parken.

De kunstroute slingert zoals de naam ook aangeeft langs verschillende kunstwerken die Deventer rijk is. Totaal is de route ongeveer 30 km.Maar u kunt ook besluiten de rit in tweeën te knippen. Halverwege kunt u makkelijk terug naar het Havenkwartier. Bij het inschrijven ontvangt u een uitgebreide gids met veel foto’s en achtergrondinformatie. U kunt de rit daarom later ook nog eens rijden met anderen.
Inschrijven gebeurt bij de KoffieMakerij in Koffiedok in de Scheepvaartstraat. Daar is ook Henk van Baalen aanwezig, de auteur van Beeldschoon Deventer.
Hij verkoopt zijn boek daar met korting en signeert deze desgewenst.

Als u de rit vroeg op de dag maakt kunt u ’s middags nog volop genieten van de rest van het programma in het Havenkwartier. O.a. de expositie rond Burgers 150 jaar in het Kunstenlab. En kunt u nog iets eten en drinken bij de horeca op het festivalterrein.

Wij hopen u te ontmoeten op Hemelvaartsdag!

Inschrijven kunt u hier.