ROTO Tweewielers verbindt naam aan Kunstroute

Eigenaar Wilco Wolterink van ROTO Tweewielers aan de Ceintuurbaan in Deventer tekende vrijdag  16 maart een sponsorcontract met het Fietstival Deventer. De naam van het bedrijf wordt daarmee verbonden aan de Kunstroute: één van de onderdelen van het festival dat wij organiseren.

De ROTO Kunstroute start en finisht op hemelvaartsdag in het Havenkwartier. De  route voert langs bekende en onbekende kunstwerken in de gemeente Deventer.  Wilco Wolterink ziet het festival als een mooi moment om fietsliefhebbers te laten kennis maken met ROTO. ‘En ik geef een groep klanten vrijkaarten om mee te doen aan het Fietstival.’
Deelnemers kunnen voordat ze starten (of na terugkeer van de route) in het Havenkwartier genieten van de vele andere onderdelen van het festival, zoals:
* Rivel Urban Trail
* Tentoonstelling 150 jaar Fietsen
* BMX demonstraties
* Diverse lezingen (o.a. van Paralympics tot Special Olympics)

Wie mee wil doen kan nu tegen de voorintekenprijs kaarten bestellen via deze link.

 

 

Fietstival wordt een prachtig evenement

Inmiddels is een enthousiast team binnen onze club bezig met de voorbereiding van een schitterend evenement: het Fietstival op hemelvaartsdag 30 mei. Net als met de classics die we elf jaar hebben georganiseerd is het fantastisch om als club weer samen te werken aan een dergelijk evenement waar weer veel mensen plezier aan kunnen beleven en dat ook een mooi bedrag op zal leveren voor ons goede doelen. Een van de doelen die we dit jaar steunen is de G-rijders van de Zwaluwen zoals u weet. Zij zijn deze week vertrokken om deel te nemen aan de Special Olypmics. Wedstrijden waar ze zich intensief op hebben voorbereid.

Het Fietstival wordt een gevarieerd evenement: voor jong en oud, met gratis onderdelen en ritten waarvoor een bescheiden bijdrage wordt gevraagd. Maar daarvoor wordt er dan ook heel wat aangeboden: een kunstroute die u langs verrassende plekken in Deventer zal voeren en langs kunstwerken die u misschien altijd gedachteloos voorbij rijdt. U ontvangt als deelnemer een uitgebreide gids met beschrijvingen. Een urbantrail voor de mountainbikes met veel uitdagende én hilarische hindernissen, die dus ook voor het publiek de moeite waard is.

Met aandacht voor 150 jaar Burgers, de eerste fietsenfabriek in Nederland, lezingen op verschillende terreinen, demonstraties bmx en voorstellingen van het Deventer Jeugdcircus. Kortom: voor ieder wat wils.

Maak er ook een gezellige dag van en bestel vast uw kaartjes voor de urbantrail of de kunstroute! Dat kan via deze link.


Deventer Nieuws

De eerste uitgave van Deventer Nieuws op zaterdag

Dit weekend viel de eerste zaterdagversie van het Deventer Nieuws in Deventer op de deurmat. Tot nu toe verscheen dit huis-aan-huis blad op woensdag. Op de voorpagina prominent aandacht voor ons Fietstival met het nieuwe logo. U kunt dit de komende tijd op meer plekken tegenkomen. Wij houden u ook via het Deventer Nieuws op de hoogte van nieuws rond het programma op hemelvaartsdag. En natuurlijk kunt u voor de meest actuele berichten ook altijd terecht op deze website en onze facebookpagina.

Sociaal ondernemerschap in Deventer: fietsenmaker Hein van Langen.

Plan voor nog meer parkeerruimte voor fietsen in de binnenstad van Deventer

Nieuws uit de Stentor:

Deventer onderzoekt of het mogelijk is een ondergrondse fietsenstalling onder het voormalige V&D-pand te maken op de Brink in Deventer. Het zou een oplossing zijn voor de eeuwigdurende ergernis over gestalde fietsen rond de Brink.

Grote uitdaging is het bepalen van de plek waar de hellingbaan voor de fietsers naar beneden moet gaan. De kelder onder de voormalige V&D wordt niet gebruikt. Uit een eerste verkenning blijkt een fietsenstalling hier haalbaar. De entree van de stalling vraagt aandacht, onder meer omdat er winkels zitten op de begane grond. Diverse varianten zijn onderzocht. Een ingang in de Keizerstraat met een tunnel van 15 meter tot aan de gevel van het gebouw, lijkt het best haalbaar.

Deventer in race voor wielerkoers

Dit weekend groot nieuws in de Stentor dat Deventer in de race is voor een groots wielerevenement: Het WK ploegentijdrit voor merkenteams. Niet helemaal vreemd als je bedenkt dat Sunweb in Deventer gehuisvest is. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer blauw op straat…

 In steeds meer (studenten)steden zie je opvallend veel blauw op straat; blauw als kleur van de fietsband dan in dit geval. De band van de ‘swapfiets’.

‘Swapfiets is een fietsabonnement. Zoals je muziek luistert via Spotify en films kijkt via Netflix, kun je ook een abonnement afsluiten voor je fiets. Het sluit aan bij de trend ‘van bezit naar gebruik’. Het is geen deelfiets die je maar even gebruikt. Het is ook geen leasefiets, want de fiets wordt niet van jou. Voor een vast bedrag per maand heb je altijd een goed werkende fiets, inclusief service.