Het is bijna zover!

Nog een paar dagen… en dan is het hemelvaartsdag 2019. Voor de deelnemers  het volgende bericht:

We verheugen ons op je komst en hopen dat het een prachtige dag wordt.

Parkeren en aanmelden

Als deelnemer mag je een auto parkeren op het parkeerterrein van Roto Smeets, ingang Hunneperkade tegenover Monuta.

Het secretariaat is vlakbij: loop naar de Scheepvaartstraat en ga naar Koffiedok/KoffieMakerij aan de rechterzijde.

Kom je op de fiets, parkeer deze dan even tijdelijk in de stalling op de hoek van de Scheepvaartstraat. De grote fietsenstalling bevindt zich rond de Grijze silo, voor Fooddock.

Secretariaat:
binnen aan de grote tafel melden de Urbantrailers zich links aan, de Kunstrouterijders rechts.

Neem je ticket met barcode mee, op papier geprint of op je mobiel. De barcode wordt gescand en je krijgt een stempel. En je ontvangt een flyer met het programma en een plattegrond. Heb je nog niet ingeschreven of vrienden of familie die mee willen: inschrijven kan ook donderdag nog bij het secretariaat. Maar het is handiger als je dat doet via deze link.

Nog meer te zien

Moet je even wachten? Geniet dan van de lekkere koffie van de Koffiemakerij of neem een drankje bij DOkH2O, bij PIKNIK of bij Fooddock. De winkel met Italiaanse delicatessen van Bella Macchina is ook open.

Vergeet vooral niet een kijkje te nemen in het Kunstenlab, waar een pop-up expositie is rond de historie van Deventer Fietsstad en ook te genieten van de andere programma onderdelen.

Wilt je het goede doel van de dag (extra) steunen, bij het secretariaat en elders hangen A4-tjes met een code die je kunt scannen om een donatie te doen. Of laat je voor vijf euro op de foto zetten terwijl je finisht voor Tom Dumouli. Dat kan op het Havenplein voor BeeldTaal. Je vindt alle genoemde locaties op de flyer die je krijgt.

De Rivel Urban Trail

Voor degenen die hebben ingeschreven voor de Rivel Urban Trail wacht een enerverend parcours.
Met hindernissen die je zeker niet op een MTB rondje in het bos tegenkomt.
De urbantrailers kunnen na inschrijving verder naar de wedstrijdtafel naast Fooddock en krijgen daar dan verdere instructies. De officiële start is om half 11als de G-rijders van de Zwaluwen de eerste rondjes rijden. De ritten van de overige deelnemers vinden plaats tussen 11 en 14 uur.

De Roto Tweewielers Kunstroute

De Roto Kunstroute is een verrassende route die eventueel in twee delen kan worden gereden als je 30 km te ver vindt. Het is aan te raden even naar het programma te kijken om voor óf na de route nog te genieten van de andere elementen van het Fietstival in het Havenkwartier.

De rijders van de Kunstroute ontvangen een gids met de route en een beschrijving van de kunstwerken. In het gidsje staat ook een link naar de gpx-route. Die kun je gebruiken met daarvoor geschikte apps op je smartphone zoals Pocketearth en Topo GPS. Wil je de route op je mobiel, installeer een van deze apps of een andere vast van tevoren.

Als aanvulling op de gids kun je ook het boek Beeldschoon Deventer op Hemelvaartsdag met korting aanschaffen. De auteur Henk van Baalen is aanwezig in Koffiedok. Hij verkoopt en signeert desgewenst het boek.

Vragen?

De Lionsleden zijn herkenbaar aan hun paarse en blauwe veiligheidshesjes. Heb je vragen: spreek hen aan.
Wij wensen je een fijn Fietstival. Tot donderdag!